Vogue City Damesfiets Zilver/ Zwart

Elektrische fiets

De elektrische fiets is één van de belangrijke uitvindingen van deze eeuw.

Een E-bike (elektrische fiets) is een fiets met elektrische hulpmotor, die je ondersteuning geeft daar waar nodig. Een E-bike is er voor iedereen en zeker weten je komt vaker in de buitenlucht wat weer goed is voor de gezondheid.

Ontspannen en genieten van de wereld om je heen en tevens help je het milieu als je hiervoor de auto laat staan. En niet te vergeten het geld wat je bespaard.

Een elektrische fiets kopen doe je niet zomaar maar moet een wel overwogen besluit zijn.

Welke moet ik kiezen is niet makkelijk, daarom gaan wij U helpen met aanwijzingen en tips.

Elektrische fietsen zijn verkrijgbaar in dames, heren en jeugd modellen en tevens kunt U kiezen uit verschillende framematen, aandrijvingen en accu’s.

De verschillende framematen hangt dus van de lengte van de persoon af. De aandrijvingen daar in tegen zijn ook verschillend en wel waar de aandrijvingsmotor is geplaatst. Voorwiel motoren zijn simpel,robuust en goedkoop. De prijs van de elektrische fiets is daarom meestal goedkoper.

Een voorwielaandrijving geeft je een gevoel dat je naar voren word getrokken en dat je in elke versnelling weg kunt fietsen. De nadelen van de voorwielaandrijving is dat het wiel sneller de neiging heeft om weg te glijden, omdat de motor zwaarder is in het voorwiel. De achterwielaandrijving geeft je een natuurlijke rijbeleving, die voelt alsof je een zetje in de rug krijgt. Hij is erg stil en stuurt strakker, het gewicht is lager en heeft meer versnellingen waardoor je in heuvelachtig gebied beter af bent. De achterwielmotor heeft ook een belangrijke beperking, namelijk hij is onderhoudsgevoelig doordat de dichte kettingkast ontbreekt en alleen een derailleurversnelling mogelijk is. Ook bij verwisseling van de achterband is dit meestal geen klusje om zelf te doen, daar de ondersteuning met een computer opnieuw moet worden ingesteld. En dan hebben we nog de middenmotor. De naam zegt het al een fiets met de motor in het midden van de fiets bij de trapas. Dit brengt het zwaartepunt omlaag en maakt de fiets stabiel tijdens het rijden.

De voordelen van de middenmotor is ook dat de trapondersteuning een natuurlijk gevoel geeft omdat de motor de energie rechtstreeks op de trapas overbrengt. Verder meet een krachtsensor de kracht die je uitoefent op de trappers en past de ondersteuning aan. Een ander voordeel van de middenmotor dat deze is te combineren met verschillende versnellingen, bijvoorbeeld een naaf- of derailleurversnelling. Nadelen zijn er ook te constateren maar veel minder als bij de voor-en achterwielaandrijving.

Voordat je kunt bepalen welke afstand je met een elektrische fiets kunt afleggen hangt van verschillende factoren af. De prestatie wordt uitgedrukt in watt die in één uur geleverd kan worden door de accu.

De meeste e-bike’s worden geleverd met een aanvang accu van 250 watt.

Met weinig ondersteuning haal je al snel zo’n 80 kilometer.

Verder hangt de werkelijke afstand af de weersomstandigheden het gewicht van de persoon of een heuvel op zodat je dus meer ondersteuning wilt hebben.

Voor alle elektrische fietsen met voor.achter en middenmotor van diverse merken kunt terecht bij 365 fietsen.nl

Elektrischefiets, elektrische damesfiets