Keuze Tips bij aankoop van een E-bike

Overweging om een E-bike te kopen!

Wat moet u weten over een elektrische fiets. Van belang zijn:

  • Frametype
  • Aandrijvingstechniek/Motor
  • Accu
  • Versnellingen

Frametype

Wilt u makkelijk op de fiets kunnen op- en afstappen dan is een frame met lage instap belangrijk. Ook de heren kiezen tegenwoordig voor een lage instap.

Aandrijvingstechniek/Motor

Er zijn fietsen met voorwielaandrijving. Deze techniek trekt de fiets vooruit, wat het stuurgedrag mogelijk kan beïnvloeden. Bij een achterwielaandrijving kun u alleen een derailleur gebruiken en geen naafversnelling met een dichte kettingkast. Het zwaartepunt van de fiets zal inclusief accu dus aan de achterkant zijn. Bij aandrijving op de trapas (midden motor) ligt het gewicht van de fiets dus precies in het midden. E-bike op basis van trapkrachtsensor registreert hoe hard u moet trappen. De computer vergelijkt de inspanning met het door u gekozen rijprogramma (eco, sport, turbo) Wat voor u comfortabel een rijgevoel geeft zult u zelf moeten testen. De trapkracht sensor heeft bij de meeste mensen de voorkeur boven de bewegingssensor die een aanzienlijk minder rijgevoel geeft.

Accu

De modernste technieken is de Lithium Ion Accu Deze techniek staat voor een grote capaciteit en een grote actieradius. De actieradius(=afstand) is afhankelijk van gewicht van de persoon, weersomstandigheden en de ondersteuning die u bepaald. Kijk ook altijd naar het vermogen van de accu.